Open-up-11

Openen van de aangepaste structuur

De Open Up is de Go-To Bike voor iedereen die van off-road gravel en wegfietsen houdt. De Open Up is de fiets waar ik momenteel het liefst op rijd. Of het nu gaat om avontuurlijke ritten zoals de Dirty Kanzelled of om razendsnelle ritten. In 2020 heb ik met deze motor meer dan 10.000 kilometer afgelegd en ik heb van elk daarvan meer dan genoten.

Ongeveer een jaar geleden stond ik steeds weer voor dezelfde beslissing. Wat voor fiets wil ik nu gaan rijden. Mijn Müsing Aviator Carbon was al twee jaar oud. Ook al heb ik er niet veel mee gereden, ik wilde in ieder geval de nieuwste technologie hebben. Hij zou schijfremmen moeten hebben en minstens 28mm brede banden die ik wilde rijden. Het moet sportief genoeg zijn voor snelle ronden op de weg en me ook visueel overtuigen (dat was waarschijnlijk het moeilijkste deel). Tegelijkertijd kreeg ik steeds meer wind van de grindtrend. Vooral in mijn trainingsregio met de Belgische Ardennen, het Nederlandse Mergelland en de Duitse Eifel voor mijn deur was dit erg verleidelijk. Ook al heb ik een tijdje met het idee gespeeld, uiteindelijk was het niet de bedoeling dat het twee wielen zou zijn, maar een veelzijdige.

Ik werd al snel enthousiast over het Zwitserse Open Team rond Andy Kessler en Gerard Vroomen. Het was me meteen duidelijk dat deze twee precies de motor bouwden die ik zocht. Een hoogwaardig carbonframe, ontworpen voor gebruik met schijfremmen en voldoende bandenspeling. De Open Up is beschikbaar in twee basisconfiguraties. De Standard Up, verkrijgbaar in groene, blauwe of individuele lak, die met zijn hoogwaardige carbonframe waarschijnlijk al de meeste fietsen in de schaduw zet, en de Open Upper. De Open Upper is bijna 180 gram lichter en biedt geen beperkingen in vergelijking, maar is ook aanzienlijk duurder. De Open Upper is verkrijgbaar in matzwarte of individuele lak.

Met de klassieke vormentaal en lijnen vond ik het ontwerp meteen mooi. Op zoek naar iets individueels besloot ik te gaan voor de RTP (Ready-to Paint) versie en een grijze kleur.

De structuur van mijn Open Up

Voor de onderdelen voor mijn Open Up kon ik snel beslissen.

  • Openen van aangepaste verfframe (L)
  • SRAM Kracht 1 Schakel/remgroep
  • Easton EA90 Cinch-slinger
  • Easton Cinch Direct Mount kettingring (46T)
  • Zipp 30 Koerswielen met Conti GP5000 in 28mm voor de weg
  • Hope Tech XC 27.5 Wielen met WTB Byway 47mm voor grind
  • Zipp Servicecursus stuur, stuurpen en CX-stuurband
  • Thomson-zadelpen
  • Favero Assioma Duo Pedaalmeter

Als autoradio gebruik ik de Wahoo Elemnt Bolt fietscomputer in combinatie met de K-Edge Pro Combo Mount. Naar mijn mening ziet het er veel beter uit dan de plastic stuurbeugels die door de fabrikant worden geleverd (ongeacht of u gebruik maakt van Wahoo of Garmin) en is daarvoor heel praktisch. Onder de fietscomputer bevindt zich een extra GoPro-beugel. Dit maakt het mogelijk om niet alleen een camera, maar ook een lamp te monteren als het donker wordt. Zo blijft de cockpit schoon en overzichtelijk, mooi en netjes.

Openen 8
Fietscomputer en GoPro of lamp zijn ondergebracht - bij aankoop van een nieuwe fietscomputer met een ander bevestigingssysteem hoeft u alleen het bijpassende (momenteel blauwe) inzetstuk te verwisselen.

Daarnaast heb ik een zwarte Knog Oi-bel toegevoegd. Zoals u weet, passen veel sporters geen bel, maar dit model overtuigde me. Het is onopvallend ontworpen en maakt het uiterlijk van mijn fiets niet kapot. Maar vooral op graveltochten, wanneer u op de Belgische Ravelpaden of de Vennbahnroute bent, ontmoet u vaak wandelaars die vaak de voorkeur geven aan de bel boven een luide "Platz da!" of een vriendelijke "Entschuldigung?

Ik ben het afgelopen jaar zeer tevreden over de SRAM Force 1-schuifgroep. De klassieke XX1 11-speed cassette van SRAM heeft 10-42 tanden, en biedt mij, zelfs met de 46 tandkettingen, voldoende variatie in de overbrengingsverhouding voor lange grindtochten. Ik kan zelfs steile klimmen en heb meer dan genoeg tractie om een hoge snelheid te duwen op vlakke en hellende passages. Natuurlijk hangt het altijd af van je eigen conditie, die je goed aan kunt.

Mijn wegwielstel heeft tandwielen met 11-36 tanden. Naar mijn mening is dit ideaal voor toertochten, wintertrainingen en ontspannen groepsritten, omdat het zeer eenvoudig te onderhouden is. Met deze fiets kunt u uw eigen grenzen bereiken. Vooral in de omgeving van Aken, waar de Ardennen vanuit Luik-Bastenaken-Luik en het Mergelland met de beklimmingen van de Amstel Gold Race liggen, is het meestal bergopwaarts of bergafwaarts. Daarom adviseer ik de meeste mensen om een kleiner kettingring te gebruiken met slechts 44, 42 of zelfs 40 tanden. U kunt ook dezelfde cassette gebruiken als voor de graveling.

Voor het komende seizoen zal ik de motor waarschijnlijk weer ombouwen naar een 2-speed drive. Mijn belangrijkste zorg hier is om de fiets nog beter te gebruiken als racefiets, zelfs tijdens snelle ritten. Aanbevelingen kunnen in het commentaar worden gelaten.

Prestatiemeting op mijn Open Up

Op Powermeter Ik heb besloten om met de Favero Assioma te gaan. Zeker een compromis op deze fiets. Want het Look Keo pedaalsysteem is niet mijn grootste vriend, zeker niet op Gravel tours, waar je van de fiets moet afstappen. Voor de toekomst zal ik het zeker hebben over een upgrade van de SRM X-Power Denk na.

Persoonlijke instelling van de Open UP

Op dit moment rijd ik mijn Open Up met een 110mm stuurpen en 170mm krukaslengte. Onder de steel zit een afstandhouder. Maar ik optimaliseer toch af en toe de zithouding.

Ik koos voor het stuur met uitzicht op de weg kilometers zonder veel flair. Als je voornamelijk op grindwegen rijdt, zou je zeker kiezen voor een wat bredere en dus meer controleerbare cockpit. De Zipp Service Course CX stuurlint is mijn favoriet voor grip, comfort en duurzaamheid. Het is licht geperforeerd, niet te dun en dus precies goed voor mijn doeleinden.

De flessenhouders zijn gemaakt van King Cage roestvrij staal. Ik heb dus geen fles verloren op de kasseistrating en het laat geen lelijke sporen achter op de flessen.

Afhankelijk van het wielstel geeft dit een gewicht van 8,0 kg in de Road Setup of 8,75 kg in de Gravel Setup (inclusief pedalen, bidonhouder en stuurbevestiging).

Wat is de Open Up?

De Open Up is een veelzijdige fiets. Afhankelijk van de banden is hij geschikt voor gebruik op de weg, in een kruis of op grind. De bandencompatibiliteit varieert van smalle racefietsbanden (23 mm) tot allroad- en grindbanden in 40 mm, op 28 inch wielen. De Open is ook ontworpen voor gebruik met 650B wielen en banden. De compatibiliteit reikt daar tot een breedte van 55 mm.

De geometrie biedt een ideaal compromis. Het is net zo comfortabel als het moet zijn voor lange fiets- of grindtochten van 200 kilometer of meer. Het stijve carbonframe blijft sportief en wendbaar. Sprints en snelle afdalingen zijn daarom net zo leuk en kunnen veilig worden uitgevoerd.

Deel dit artikel

Aandeel op facebook
Aandeel op google
Aandeel op twitter
Aandeel op linkedin
Aandeel op pinterest
Aandeel op print
Aandeel op email

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00 

Nieuwsbrief

Informatie over geweldige aanbiedingen, nieuwe producten en blogberichten.